Неділя, 08 Вер 2024, 1:29 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2018 » Листопад » 27 » День вшанування жертв Голодомору в Новонекрасівській школі
10:36 PM
День вшанування жертв Голодомору в Новонекрасівській школі

Пам’ять від жаху кричить,
Серце від болю щемить,
За убієнних безвинно
Синів і дочок України.

Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу таких жахливих трагедій, як голодомор 1932-1933 років, який випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі — України.
Голод — це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

В Новонекрасівській школі  22-23 листопада пройшли заходи до Дня пам’яті  жертв  Голодомору, з   метою вшанування  пам'яті  безвинно замучених голодом та політичними репресіями людей, виховування в учнів особистісні риси громадянина України, патріотизму, розвитку  у дітей траурного етикету, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих .
Для учнів початкових класів  2-4 класів пройшли бесіди ««Були колись страшні часи», де учні ознайомились з трагічним минулим нашого народу.
 Біля пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-33 рр. проведена  лінійка – реквієм  „Вогонь скорботи в серці на віки” для учнів 4-7 класів. Об’єднавшись із  працівниками  сільського будинку культури було проведено акцію «Запали свічку пам’яті».
Класний керівник  5 класу Рудковська О.В. підготувала диспут «Голодомор у нашої пам’яті ». Олена Валеріївна  розповіла про «закон п’яти колосків», продемонструвала відеоролики «Голодомор. Свідчення очевидців» та презентацію «Пам’яті жертв Голодомору присвячується».
Вчитель історії  Пагул  Т.П. провела урок - конференцію   «Горить свіча…А, може, то Душа?..» для учнів  10 класу. На заході декламувались уривки з художніх творів українських письменників Василя Барки «Жовтий князь», Дмитра Головка «У той рік заніміли зозулі». Демонструвалися спогади очевидців, які пережили голод. Учні  підготували документальні   відео - та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.
     Бібліотекарем школи Щербіною Ж.С. була  оформлена тематична виставки історичної  та документальної літератури  за темою: «Минуле стукає в наші серця»
    Ми запалили свічку пам’яті і бережемо пам’ять про всіх невинно закатованих. Схилили голови в скорботі перед невинно убієнними і пом’янули хвилиною мовчання великомучеників нашої історії.


 

Педагог - організатор Арешкіна Н.І.

Категорія: Вісті з шкіл району | Переглядів: 432 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz