Неділя, 08 Вер 2024, 2:04 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 20 » «Кожен етап конкурсу «Вчитель року» повинен бути відкритим для громадськості», - Павло Полянський
8:38 PM
«Кожен етап конкурсу «Вчитель року» повинен бути відкритим для громадськості», - Павло Полянський

17 жовтня під головуванням заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського відбулося засідання центрального оргкомітету Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2015», на якому було озвучено необхідні зміни до умов проведення конкурсу, критеріїв оцінювання конкурсантів, а також – формування складу журі.

Павло Полянський наголосив, що формат конкурсу «Вчитель року» буде змінений, аби вибір кращих вчителів країни відбувався максимально відрито і за участі громадськості. Адже через забюрократизованість і формалізм у підготовці матеріалів конкурсантів та інформаційну закритість конкурсу виникає певна недовіра до його результатів, тому  сьогоденний формат себе вичерпав. «Відтепер усі кроки журі мають бути відкритими – громадськість повинна знати, якою кількістю балів і за що оцінює учасника кожен із членів журі. У мережі Інтернет мають розміщуватися відеоматеріали про всі етапи конкурсу, уроки конкурсантів тощо», - додав заступник Міністра.

Відповідно, першочерговими завданнями центрального оргкомітету Конкурсу було визначено: окреслення чітких критеріїв оцінювання учасників, щоб уникнути суб’єктивізму журі у виборі переможців; залучення громадськості до відбору кращих вчителів для участі в Конкурсі; інформаційна підтримка та «інтернетизація» всього перебігу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», зокрема – висвітлення фінального етапу на телеекранах, а також –формування складу журі здебільшого за участі фахових та авторитетних вчителів, а не чиновників чи вчених.

Окрім того, учасники засідання розглянули можливість залучення громадських організацій до відбору вчителів на першому етапі Конкурсу, обговорили питання посилення мотивації вчителів для участі, а також – оцінювання блогу вчителя як одного із нових критеріїв. Щодо нововведень, уже цього року в складі журі переважатимуть вчителі, що були переможцями і лауреатами Конкурсу попередніх років. Також вперше до складу журі буде включено психолога і методиста Інституту післядипломної освіти. 

Відповідно до Наказу МОН (№1053 від 18.09.2014), до 15 грудня 2014 року буде запропонований склад журі третього (фінального) туру Конкурсу, а до 10 лютого 2015 року департаменти (управління) освіти і науки ОДА та Київської МДА мають надіслати інформацію щодо учасників фіналу Конкурсу «Вчитель року-2015» http://www.mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/2869-.

Джерело:http://www.mon.gov.ua

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 651 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz