09 листопада 2017 року, на базі Новонекрасівського закладу загальної середньої освіти, відбулося засідання районного методоб’єднання вчителів з основ здоров’я за темою «Народні традиції харчування у формуванні навичок здорового та раціонального харчування підлітків».
Вчителі району відвідали відкритий урок з основ здоров’я вчителя другої категорії Чумаченко Ольги Павлівни у 8 класі «Безпека харчування. Традиційні й сучасні системи харчування. Дієтичне харчування».
Метою уроку було надати уявлення про безпечне харчування ; систематизувати знання учнів про вибір харчових продуктів; ознайомити їх з традиційними і сучасними системами харчування; з особливостями різних національних кухонь; розкрити вплив харчових добавок на здоров’я людини. Виховування відповідального відношення до свого здоров’я та здоров’я інших людей.
Урок був проведений з дотриманням сучасних вимог та сприяв активізації пізнавальної діяльності учнів. На ньому були використані різні форми і методи роботи, що зацікавили учнів і спонукали їх до активної діяльності. Підтримувалися міжпредметні зв’язки з біологією, екологією, технологіями (комп’ютерними та з трудового навчання).
Екскурс в історію національних страв та форми сервіровки святкового столу мотивували восьмикласників до більш поглибленого вивчення матеріалу.
Присутнім також була надана інформація про види, типи та форми проведення уроків, впровадження ігор на уроках. Підіймалися питання про інтегрований урок як мотиваційну складову навчання. Про системи харчування, традиційне та сучасне харчування українців.
Учасниками семінару було відзначено, що незважаючи на складність теми, матеріал вчителем був викладений у доступній формі, що сприяло його засвоєнню учнями.
Підвела підсумки семінару методист РМК Мурсалімова І.І. та відзначила, що урок вчителя Чумаченко О.П. був насиченим, змістовним, методично правильно побудованим.
Учасники семінару отримали багато корисної та цікавої інформації, яку зможуть використовувати на своїх уроках.
За підсумками семінару всіма присутніми було зроблено висновок, що повернення до традиційного національного харчування корисних рослин з природного довкілля буде, безсумнівно, безпосередньо сприяти покращенню здоров'я українців, а опосередковано – поверненню українцям – української свідомості. А здорове харчування школяра – запорука успіху навчання.
Заступник директора з НВР Кулакова Л.І.
|