Неділя, 08 Вер 2024, 1:39 AM
Вітаю Вас Гость | RSS
Головна
Меню сайту
Методичний портал
Перлини мудрості
Афоризми
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 3 » Участь педагогів району в науково-методичному семінарі з впровадження інклюзивного навчання
6:49 PM
Участь педагогів району в науково-методичному семінарі з впровадження інклюзивного навчання

Освіта дітей з особливими потребами є одним з основних завдань для країни. Це необхідна умова створення дійсно інклюзивного суспільства, де кожен зможе відчувати причетність і затребуваність своїх дій. Українське суспільство  зобов'язане дати можливість кожній дитині, незалежно від його потреб та інших обставин, повністю реалізувати свій потенціал, приносити користь суспільству і стати повноцінним його членом. 

2 квітня 2015 р. на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету відбувся науково-методичний семінар «Педагогічні інновації в інклюзивній освіті», в якому взяли участь  студенти, магістри, аспіранти, педагоги навчальних закалдів міста Ізмаїл. Серед присутніх на семінарі були 40 педагогів Ізмаїльського району, а саме: завідувачі дитячих садків, практичні психологи, соціальні педагоги, методисти РМК.  

З вступним словом звернувся виконуючий обов'язки ректора Ізмаїльського державного гуманітарного університету Кічук Ярослав Валерійович, який  представив гостей :

  • Національного координатора міжнародного проекту TEMPUS «Східне партнерство у сфері педагогічних інновацій в інклюзивній освіті INOVEST», професора кафедри державного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, доктора наук державного управління - Хаджірадєву Світлану Костянтинівну,

  • професора кафедри управління освітніми закладами та державної служби Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. Ушинського К.Д., кандидата педагогічних наук, доцента - Черненко Наталію Михайлівну

Кічук Надія Василівна - академік, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедрою загальної і соціальної педагогіки та початкової освіти Ізмаїльського державного гуманітарного університету представила наукових співробітників Ізмаїльського державного університету, які займаються даною проблемою - це доцент, старший викладач ІДГУ Лєсіна Т.М, кандидат психологічних наук, старший викладач Вєзенкова Г.І., доцент старший викладач Гавлицька А.В.

В ході семінару учасники  прийняли також участь в  практичній, тренінговій роботі, яка складалася з 3-х майстерень: для практичних психологів, соціальних педагогів та управлінців.  Тренінг "Абетка інклюзії" провели  практичний психолог, аспірант Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського Філатова Ніна Валентинівна та практичний психолог, завідувач психолого-педагогічним відділенням Одеського обласного благодійного фонду реабілітації дітей-інвалідів  «Майбуття» Березіна Марія Анатоліївна. Учасники семінару змогли попрактикуватися в  проведенні  інтерактивних вправ, рольових ігор, а також були ознайомлені з вправами і рекомендаціями, які можуть бути використані педагогом для роботи в класі з учнями та з їхніми батьками. 

Практичне заняття для соціальних педагогів "Розробка та залучення соціально-педагогічних проектів в практику роботи освітніх закладів" провела доцент кафедри управління освітніми закладами та деражвної служби Південноукраїнського національно-педагогічного університету ім.Ушинського, кандидат педагогічних наук Барбан  Маріанна Миколаївна.

Майстер клас з управління впровадженням інновацій в освітніх закладах на засадах інклюзії  провела Хаджирадєва Світлана Костянтинівнанаціональний координатор від України міжнародного проекту TEMPUS “Східне партнерство в сфері педагогічних інновацій в інклюзивній освіті INOVEST”, професор кафедри державного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, доктор наук державного управління, професор.

 

По закінченню, всі учасники були нагороджені сертифікатами.

 

Категорія: Новини освіти Ізмаїльського району | Переглядів: 714 | Додав: ZAVRMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz